Schönstatt: egy lelki család - egy élet-stílus - egy erőforrás

Mindennapjaink Schönstatt építésével telnek. Ez az a közösség, melyért vagyunk, amelyet egy életen át szolgálunk. Hogy miért?

Mert Schönstattban fiatalok és idősebbek hidat találnak hétköznapjaikban Istenhez. Közösségünkben otthonra találhat mindenki. 

Alapítónk Josef Kentenich atya lelkivezető és megértő pedagógus. Tőle tanuljuk, hogy hogyan lehet Isten tervét életünkben meglátni, mely úton járva a legboldogabbak lehetünk.

Szűzanyánkkal mély kapcsolatban élünk. Kezdetektől fogva Ő vezet minket és nevel a korszerű keresztény életre.

Schönstatti csoportokban erős, az élethelyzetünknek megfelelő közösségre találunk. Sokféle közös projektben együtt alakítjuk kornk arculatát:

 

Erősítjük ifjúságunkat

A gyermekek és a fiatalok nagy eredeti kincset hordoznak magukban. Időt szentelünk arra, hogy benső nagyságukat velük együtt fölfedezzük. Támogatjuk és kísérjük őket életútjukon, hogy erős, szabad és keresztény személyiségekké váljanak. A feléjük tanusított megelőlegezett bizalmunk kibontakoztatja erőiket.

 

Felelõsséggel másokért - szabadság - önállóság - közösség - hit megélése...

 

Családpasztoráció

Egy kapcsolat minden korszakban kihívásokkal jár. Küldetésünk, hogy mély elkötelezettséggel és elmélyült tapasztalati tudással teherbíró párkapcsolatokat építsünk. A házaspárokkal való együttműködésben kísérjük és segítjük a családokat az erőssé válás útján.


Családakadémia, gyereknevelés, egyensúly a munka és a család között...

 

Kentenich atya honlapja: www.kentenich.schoenstatt.hu
Schönstatt családjaink honlapja: www.csaladok.schoenstatt.hu
Schönstatti Lánymozgalmunk honlapja: www.lanyok.schoenstatt.hu
Schönstatti Fiúmozgalmunk honlapja: www.fiuk.schoenstatt.hu
Nemzetközi mozgalmunk honlapja: www.schoenstatt.de